FAQ – Pogosto postavljena vprašanja

Kaj je BGA?

BGA predstavlja inovativno gnojilo z 70% organskih odpadkov (rastlinski ostanki, žagovina, vejice, koruzni stroki, listje) in 30% patentirane osnovne BGA. Patent v osnovi povečuje rastlinsko sposobnost absorpcije hranil, spodbuja rast ter klorofilno tvorbo. Organski del izboljšuje kalivost in rast, medtem ko mineralni del zadovolji potrebe rastline, ko izčrpa organske vire.

Kaj je organsko mineralno gnojilo?

Organsko mineralno gnojilo BGA je naravno, okolju prijazno in podpira trajnostno pridelavo. Odpravlja potrebo po kolobarjenju, ohranja zemljo vitalno in izboljšuje njeno strukturo, zadržuje vodo in vsa potrebna hranila. Uporaba tega gnojila krepi zdravje zemlje, povečuje odpornost rastlin na sodobne izzive, brez potrebe po uničujočih praksah.

Koliko gnojila potrebujem in kako ga uporabljam?

Optimalen rezultat z BGA organsko mineralnim gnojilom dosežemo, če ga vmešamo v zemljo. Na vrtu ali njivah je dovolj od 160 do 230 gramov BGA na 1 m2 (odvisno od kvalitete zemlje). V vinogradih je praksa nekje 350 kilogramov na hektar. Pri saditvi dreves je v začetni fazi dovolj 300g na posamezno drevo, za dognojevanje starejših dreves pa se lahko obrnete tudi na nas osebno.

BGA se je izkazal kot idealno gnojilo tudi pri lončnicah, za primer si lahko ogledamo fikus Benjamin. V večjo posodo dodajte med 50 in 60 gramov gnojila, nato polovico posode zapolnite z prstjo. Dobro premešajte in temeljito zalijte ter posadite v to mešanico sadiko, nato dopolnite posodo s prstjo.

Alternativno, BGA organsko gnojilo je topno v vodi, kar omogoča tudi dognojevanje. Raztopite BGA v vodi, dodobra premešajte in pustite stati 1 dan v temnem prostoru. Pred uporabo ponovno dobro pretresite.

Kaj so prednosti organsko mineralnih gnojil?

Prednosti organsko mineralnega gnojila BGA vključujejo izboljšano kvaliteto pridelkov, večji donos, varčevanje z vodo, okoljsko trajnost ter krepitev imunskega sistema rastlin.

Kdaj in zakaj uporabljati gnojilo?

Uporaba BGA organsko mineralnega gnojila je priporočljiva od februarja do novembra. BGA je presegel tradicionalno prehranjevanje rastlin, poudarjajoč harmonično energijsko povezavo med prstjo, nutriti in rastlinami. Ta harmonija omogoča lažje absorpcijo potrebnih hranil za optimalno rast rastlin.

Za katere vrste pridelkov je primereno organsko mineralno gnojilo?

BGA organsko mineralno gnojilo je primerno za vse vrste vrtičkarskih, okrasnih, sadnih rastlin, dreves in trat.

Kako izboljšati in povečati pridelek?

Uporaba BGA gnojila izboljša fotosintezo rastlin za do 25%, kar znatno poveča pridelek. Donos se lahko poveča za 30% do 70%, odvisno od vrste pridelka.

Način plačila in rok dobave.

Naročilo BGA organsko mineralnega gnojila preko spleta omogoča plačilo s kreditno kartico, PayPalom, po povzetju ali po predračunu za večje količine. Dostava poteka preko GLS Slovenija v dveh do treh dneh po prejemu plačila.

Ali je učinkovitost gnojila zagotovljena?

Zagotovljena je učinkovitost BGA gnojila, potrjena s številnimi znanstvenimi študijami in priznanji Združenih narodov za ekološko obnovo in trajnostni razvoj tal.

Ali poleg BGA potrebujem še kakšna dodatna gnojila?

Z uporabo BGA organsko mineralnega gnojila za optimalne rezultate ni potrebna uporaba dodatnih gnojil, pesticidov, fungicidov ali herbicidov.

Shopping Cart0

Košarica