Reference

Zaupajo nam

Mnenja naših strank

Tomaž Prinčič (Vina Prinčič)

(https://www.princic.si)

Gnojilo BGA smo začeli uporabljati lansko leto in lahko pohvalim kvaliteto gnojila in pa seveda kar je najbolj pomembno poslednično izjemno kvaliteto rasti in pa okusov. Zelo zadovoljni z izdelkom. Priporočam vsakomur.

Carolina Jakončič Winery – Botega Carolina

(https://www.jakoncic.eu)

Kot uporabnik BGA organskega mineralnega gnojila lahko z gotovostjo potrdim, da se je izkazalo za zelo učinkovito in koristno. Uporabil sem ga na oljki, ki ni kazala znakov življenja in po enem mesecu so se pojavili svetlo zeleni poganjki. V novem vinogradu, kjer je bila težava z zastajanjem vode v tleh, je BGA odlično izpolnil svojo nalogo in izboljšal kvaliteto tal in s tem propustnost vode. Zato ga z veseljem priporočam vsem vinarjem.

Jean Michel Morel (Vina Kabaj)

(https://www.kabaj.si)

Naša kmetija veliko pozornost posveča naravi, vinogradom ter zemlji. Vino mora izražati karakter podlage in okolja, iz katerega izhaja in če zemlji nekaj vzamemo, ji moramo to povrniti. Zato gnojilo BGA uporabljamo v naših vinogradih vrsto let, saj je to edinstveno gnojilo, ki zadošča našim standardom glede dela v vinogradu. Zdi se, da poveča učinkovitost absorpcije hranilnih snovi v rastlinah in izboljša kvaliteto grozdja, ki ga pridelamo. Vsi pa vemo, da se vino naredi v vinogradu in ne v kleti.

Cubo Golf Ljubljana

(https://cubogroup.si/cubo-golf/)

BGA smo uporabili na travnati površini, kjer je bila razvidna degradacija tal in kjer je bila površina močno poškodovana s strani raznih plesni. Zdrave rastline so v relativno hitrem času pričele z razraščanjem tudi izven optimalih pogojev za rast, kot so suša ali visoke temperature. Učinek bi opisal podoben, kot pri uporabi aminokislin. Ker ima BGA nizek delež dušika, ni bilo velike bojazni, da bi z nanosom povzročili ožig v vročih mesecih. Zaradi visokega organskega deleža se je v tleh, ki so se slabo dozvala na dognojevanje, učinek znatno povečal. Zaradi visokega organskega deleža se je v tleh, ki so se slabo dozvala na dognojevanje, učinek znatno povečal. Prav tako se je podaljšal čas med dognojevanji za doseganje enake stopnje rasti. Na poškodovanih rastlinah se je skupaj z uporabo fungicidov čas regeracije malenkost skrajšal. Skupno je bilo površin tretiranih z BGA 430m in vse so se odzvale boljše kot kontrolne. Pri uporabi na novo sejani travi je bilo opaziti v primerjavi z običajnim gnojem, rahlo hitrejše kaljene in rahlo hitrejši prehod v gostitev travnatih bilk. Na podlagi vsega tega bi BGA za uporabo na travnatih površinah priporočal tam, kjer je prisotna degradacija tal zaradi suše, neravnovesja mikoorganizmov ali neravnovesja hranil. Prav tako je zelo učinkovit za hiter vnos hranil še posebej v kombinaciji z dognojevanjem glede na potrebe posameznih rastlin.

Mirjan Valečič

(Beka pri Kozini)

Sem Mirjan Valečič, doma iz Beke pri Kozini. S kmetijsko izobrazbo in že praktično od rojstva sem 50 let povezan z zemljo. Zadnjih 20 let se ukvarjam z hortikulturo doma na posestvu z vinogradništvom, poljedelstvom za svoje potrebe in okrasnim vrtom. Z BGA sem se srečal pred dvema letoma v podjetju Okolje Piran in se na lastne oči prepričal o delovanju BGA gnojila. BGA sem poskusil v malo zanemarjenem oljčniku, kjer so že po drugem letu vidni izjemni rezultati – večja rodnost, manj pavjega očesa in lepša rast dreves ob enaki oskrbi tal. BGA se je pri nas doma že lepo prijel, dokazano pri paradižniku in ostalih vrtninah, predvsem pa v našem okrasnem vrtu na vrtnicah in sivki. BGA toplo priporočam in vabim na ogled kako se BGA odraža v praksi.

Znamenita bohinjska bukev znova zeleni

Delo – “Znamenita bohinjska bukev znova zeleni”

Slovenske novice – “Slovito bukev ozdravilo čudežno gnojilo”

Strokovnjaki so ji zaradi bolezni pripisali počasen propad in so jo lani že nameravali odstraniti. Po izvedenih ukrepih se na več kot 70 let stari bukvi kažejo prvi znaki okrevanja.

Shopping Cart0

Košarica