Pogoji uporabe

Splošni pogoji

Splošno

1.1. Opredelitev pojmov:
Spletna trgovina: Ta izraz se nanaša na spletno trgovino BGA, dostopno na www.bga.si.
Prodajalec: Prodajalec je podjetje BGA SI d.o.o., s sedežem Ribče 49a, 1281 Kresnice, in davčno številko SI35040688. Za stik nas lahko kontaktirate na info@bga.si.
Kupec: Kupec je kdorkoli, ki opravi nakup izdelka pri prodajalcu prek spletne trgovine.
Uporabnik: Uporabnik je kdorkoli, ki obišče spletno trgovino, ne glede na to, ali opravi nakup ali ne.
Pogodba o prodaji: To je sporazum, ki nastane, ko kupec od prodajalca kupi izdelek prek spletne trgovine.
Izdelek: To so izdelki, ki so na voljo za nakup v spletni trgovini.
Obrazec za naročilo: Obrazec za naročilo je spletna storitev, ki omogoča kupcem oddajo naročil. Vsebuje informacije o kupcu, naročenih izdelkih in pogojih pogodbe o prodaji.
Naročilo: Naročilo je formalna zahteva, ki jo kupec preko obrazca za naročilo pošlje prodajalcu za nakup Izdelka.
Fotografije in grafično oblikovanje: Upoštevajte, da so slike Izdelkov lahko simbolične in ne nujno natančni prikazi.
1.2. Spletno trgovino upravlja BGA SI d.o.o., prodajalec.
1.3. Ti pogoji so oblikovani za uporabnike spletne trgovine. Ko potrošniki ali kupci uporabljajo spletno trgovino, se samodejno strinjajo s temi pogoji in Pravilnikom o zasebnosti.
1.4. Pogodbe, sklenjene prek spletne trgovine, je mogoče izvajati v slovenščini ali angleščini.
1.5. BGA SI d.o.o., Prodajalec, je odgovoren za obdelavo osebnih podatkov, povezanih s temi pogoji. Kontaktirate jih lahko na info@bga.si.

Storitve spletne trgovine

2.1. Spletna trgovina ponuja naslednje storitve:
Naročanje izdelkov: To omogoča Uporabnikom, da kupijo Izdelke v Spletni trgovini.
Naročanje novice: Uporabniki se lahko odločijo, da bodo prejemali novice iz Spletne trgovine. Naročnine so brezplačne in jih je mogoče kadarkoli preklicati z e-pošto na info@bga.si.
2.2. Tehnične zahteve: Za optimalno uporabo Spletne trgovine je priporočljivo imeti računalnik, prenosnik ali drugo napravo z dostopom do interneta, e-poštni naslov in omogočene piškotke ter JavaScript v spletnem brskalniku.
2.3. Pritožbe o storitvah ali delovanju spletne trgovine, ki niso povezane z nakupom, je mogoče poslati na naslov BGA SI d.o.o., Ribče 49a, 1281 Kresnice, ali pa nas kontaktirajte preko e-pošte info@bga.si.

Cene in pogodba o prodaji

3.1. Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen če ni drugače navedeno.
3.2. Pogodba o prodaji nastane, ko kupec zaključi postopek nakupa v spletni trgovini preko obrazca za naročilo.
3.3. Po oddaji naročila prodajalec običajno takoj potrdi sprejem naročila preko e-pošte, kar vključuje podrobnosti pogodbe o prodaji. Pogodba o prodaji se šteje za sklenjeno, ko kupec prejme to potrditveno e-pošto.
3.4. V redkih okoliščinah lahko prodajalec zavrne naročila zaradi izjemnih razmer, na primer zaradi nedostopnosti naročenega blaga. Prodajalec bo kupca takoj obvestil in vrnil morebitno že plačano kupnino za izdelek.
3.5. Če gre za očitno napako pri določanju cene izdelka v spletni trgovini, si prodajalec pridržuje pravico, da ne izpolni naročilo po napačno navedeni ceni. V tem primeru bo prodajalec vrnil že plačano kupnino in navedel pravilno ceno izdelka. Kupec se lahko nato odloči, ali bo nadaljeval s nakupom po pravilni ceni.

Način plačila

4.1. Naročilo je potrjeno z opravljenim plačilom.
4.2. Prodajalec sprejema plačila s kreditnimi karticami Visa, MasterCard in AmericanExpress preko spletne trgovine ali v gotovini preko GLS kurirja.
4.3. Plačilo potrjuje naročilo in tvori osnovo za pogodbo o prodaji.
4.4. Po plačilu prodajalec pošlje potrditveno e-pošto kupcu.

Pošiljanje in dostava

5.1. Večino izdelkov iz spletne trgovine dostavlja GLS (znotraj Slovenije).
5.2. Kupec določi naslov dostave med postopkom naročanja.
5.3. Če dostava ne uspe ali je kupec odsoten ob času dostave, dostavna služba pusti obvestilo s kontaktnimi podatki za ponovno dogovarjanje dostave.
5.4. Stroški dostave so predstavljeni kupcu pred zaključkom naročila. Običajno znašajo stroški dostave 3,50 evra z DDV, ki jih plača kupec (odvisno od teže paketa).
5.5. Prodajalec kot glavni dostavni servis uporablja storitve GLS.
5.6. Običajno se izdelki pošljejo isti dan, ko se plačilo knjiži na bančnem računu prodajalca ali izjemoma v roku 5 delovnih dni, razen če je drugače navedeno v opisu izdelka ali ob naročilu. Za izdelke, ki niso na zalogi, lahko čas dostave traja dlje. Naročeni izdelki bodo odpremljeni, ko so vsi na zalogi, razen če ni posebnega dogovora med kupcem in prodajalcem.

Vračilo in pravica do odstopa

6.1. Potrošnik ima pravico, da odstopi od pogodbe o prodaji, sklenjene v spletni trgovini, v roku 14 dni od dneva nakupa brez navajanja razloga. Izdelek mora biti vrnjen neuporabljen in nepoškodovan ter v originalni, nepoškodovani embalaži. Za odstop ni dodatnih stroškov, razen stroškov vračila.
6.2. Za izpolnitev roka je dovolj, da potrošnik pred iztekom 14-dnevnega obdobja pošlje izjavo.
6.3. Za odstop je potrošnik dolžan predložiti nedvoumno izjavo, ki oznanja odstop od pogodbe.
6.4. Rok za odstop od pogodbe se začne, ko potrošnik ali tretja oseba v imenu potrošnika pridobi posest izdelka.
6.5. Potrošnik mora izdelke vrniti najpozneje v 14 dneh po pisnem obvestilu o odstopu od pogodbe. Vrnjeni izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani in v originalni nepoškodovani embalaži.
6.6. Če potrošnik odstopi od pogodbe, bo prodajalec vrnil vsa prejeta plačila potrošniku najkasneje v 14 dneh od datuma prejema obvestila o odstopu od pogodbe, razen dodatnih stroškov vračila izdelkov zaradi izbire načina dostave. Vračilo kupnine bo izvedeno na bančni račun potrošnika, naveden v izjavi o odstopu od pogodbe. Potrošnik ne nosi stroškov vračila. Prodajalec lahko zadrži vračilo do prejema izdelkov ali dokler potrošnik ne predloži dokaza, da je izdelke poslal nazaj prodajalcu.
6.7. Potrošnik je dolžan izdelke vrniti prodajalcu ali osebi, ki je pooblaščena za prevzem, najkasneje v 14 dneh od datuma odstopa od pogodbe. Izdelek se lahko vrne na naslov BGA SI d.o.o., Ribče 49a, 1281 Kresnice.
6.8. Pri vračilu izdelka je potrošnik dolžan priložiti kopijo originalnega računa, ki ga je prejel ob nakupu izdelkov.
6.9. Morebitni stroški, povezani z vračilom izdelkov zaradi odstopa od pogodbe, ki jih mora potrošnik kriti: zamenjava embalaže – 1 evro z DDV.
6.9.1. Prodajalec ni dolžan povrniti stroškov, ki presegajo najcenejši standardni način dostave, ki je na voljo v spletni trgovini.
6.9.2. Stroške vračila izdelka nosi potrošnik.
6.10. Obrazec za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe je mogoče najti [tukaj].

Reševanje potrošniških sporov zunaj sodišča

7.1. Več informacij o možnosti uporabe reševanja sporov zunaj sodišča, vlaganju zahtevkov in pravilih za dostop do teh postopkov je na voljo na spletni strani Sektorja za varstvo potrošnikov in konkurenco.
7.2. Prodajalec sodeluje v reševanju potrošniških sporov zunaj sodišča prostovoljno in ni obvezan sodelovati v takih postopkih.

Določbe za pravne subjekte

8.1. Ta oddelek velja izključno za pravne subjekte med kupci in uporabniki.
8.2. Prodajalec ima pravico, da se umakne iz pogodbe o prodaji, sklenjene s pravnim subjektom, v 14 dneh od datuma sklenitve. Umik iz pogodbe se lahko izvede brez navedbe razloga.
8.3. Ko je Izdelek poslan prevozniku s strani prodajalca, se stroški in tveganje za izgubo ali poškodbo izdelka prenesejo na pravni subjekt. Prodajalec ni odgovoren za izgubo, poškodbo ali škodo na izdelku, ki se zgodi po odpremi, med dostavo na naslov pravnega subjekta ali za kakršno koli zamudo.
8.4. Pravni subjekt mora takoj pregledati pošiljko. Če ugotovi, da je med prevozom prišlo do poškodb ali škode na izdelku, mora pravni subjekt sprejeti vsa potrebna dejanja za ugotovitev odgovornosti prevoznika.
8.5. Za vse spore med prodajalcem in pravnimi subjekti je pristojno sodišče določeno glede na registrirani sedež prodajalca.
8.6. Za nakup izdelkov s pravnimi subjekti je priporočljivo kontaktirati operaterja spletne trgovine – podjetje BGA SI d.o.o., Ribče 49a, 1281 Kresnice, prek elektronske pošte na info@bga.si.

Končne določbe

9.1. Operater si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev iz upravičenih razlogov, kot so spremembe v zakonodaji, poslovnih operacijah ali izboljšavah poslovnega procesa.
9.2. V primerih, ki niso izrecno urejeni s temi splošnimi pogoji, velja ustrezna zakonodaja, zlasti v zvezi s potrošniško zaščito, varstvom osebnih podatkov in pogodbenimi razmerji.

Shopping Cart0

Košarica