Motovilec

Kako saditi motovilec?

Če boste sadili motovilec spomladi, ga lahko posejete takoj, ko je zemlja zadosti mehka, da jo lahko obdelujemo. V jesenskem času pa motovilec sadimo takoj, ko se začne ozračje ohlajati. Rastline so odporne tudi do -20 stopinj Celzija. Motovilec navadno sadimo v vrste, lahko pa se kupijo tudi bloki že vzklitih rastlin (kot je prikazano v video prispevku https://fb.watch/jp10Xpul7H/). Sadimo le 1 cm pod površjem zemlje. Za neprekinjen pridelek lahko motovilec na dva do tri tedne tudi dosadite in ga tako jeste skozi celo zimo.

Rastline rastejo v skoraj vseh tleh. Za najboljše rezultate mora imeti zemlja visoko vsebnost dušika. Pred sajenjem dodajte veliko komposta in/ali gnoja, za vas bo zadoščalo tudi 160g BGA organsko gnojilo na kvadratni meter. Kako pripravite zemljo, si oglejte zapis https://fb.watch/fXKJ1ADqsg/ pod točko 1.

Dognojite lahko na vsake 3 tedne oziroma po potrebi.

Rastline naj bodo dobro zalivane.

Rastline so zelo produktivne. Po potrebi nabirajte velike, zunanje liste. Pred obiranjem počakajte, da se sredinski listi popolnoma oblikujejo.

Če sadite na prostem, ga v hladnem vremenu le pokrijte s kopreno, čez dan pa mu le namenite nekaj sončnih žarkov. V rastlinjaku pokrivanje s kopreno ni potrebno.

Namig: rastline nabirajte, dokler so mlade. Rastline s staranjem izgubijo okus po oreščkih.

Shopping Cart0

Košarica