BGA organsko gnojilo, BGA organsko mineralno gnojilo, gnojilo, mineralno gnojilo, organsko mineralno gnojilo

Kako do popolne zelenice

Osnove nege trate pred zimo

Ne glede na to, kje živite, so osnove za pripravo trate na zimo enake. Ti koraki vam bodo pomagali zagotoviti zdravo trato, ki bo spomladi pripravljena na polno barvo in zdravo rast, prezimila pa bo brez bistvenih izgub in tudi plesni ne bo. Da bi bila vasa zelenica kot na nogometnem igrišču, uporabite travo vrste Lolium ali Poa.

PRVI KORAK

Počistite ostanke.

Ko se sezona konča, listje z dreves odpade in trajnice odmrejo. Odstranite vse, kar pride v stik z vašo travo, saj lahko njihova prisotnost zaduši vašo trato. Rezultat bodo mrtve lise povsod, kjer se bodo nakopičili odpadki. Ta material lahko mulčite in dodate v kompostnik.

DRUGI KORAK

Odstranite mah.

Odstranite mah, ki se je uspel prijeti na manj sončnih delih vašega posestva. S spremembo letnega časa so lahko drevesa, ki blokirajo svetlobo, izgubila svoje listje in vam nudijo veliko priložnost, da ta območja ponovno posejete. Na drugih območjih se je mah morda razvil, ker je imela zemlja malo travi prijaznih hranil. Odstranite tudi ta mah.

TRETJI KORAK

Populite plevel.

‘Patruljirajte’ svojo trato z vedrom, lopato, vilami in ročno odstranite plevel. Odstranite vse očitne plevele, korenine in vse ostalo, kar ni podobno travi. Lukenj ne zapolnite znova – to boste lahko storili v poznejšem koraku.

ČETRTI KORAK

Prezračite.

Uporabite orodje za prezračevanje, da prodrete v zemljo po vsej trati. Za osnovno prezračevanje pogosto zadostuje preprosto kolo s konicami. Če vam je to prevelik strošek, je potrebno ‘pljuniti’ v roke, zagrabiti vilice za obračanje zemlje in ‘prešpikati’ zemljo.

PETI KORAK

Nanesite gnojilo in zgladite nastale luknje.

Potresite BGA organsko gnojilo cca. 100g na kvadratni meter. Najboljše je, če to storite pred dežjem, saj vam bo tako prihranjen čas z zalivanjem. Ko se vrhnja plast zemlje posuši, pridobite mešanico peščene zemlje, jo razporedite po travniku in zravnajte.

ŠESTI KORAK

Če se vam zdi, da je zelenico potrebno dosejati, kupite vašemu terenu primerno mešanico trave in jo tretirajte v skladu z navodili proizvajalca.

Rezultat je zagotovljen.

Shopping Cart0

Košarica